756

   
756 són els quilòmetres que separen l'ultima entrada "seria" d'aquesta.

756 quilòmetres repartits en diferents sortides. De vegades en companyia, de vegades (més de les que voldria) en solitari. Per llocs espectaculars com el Bosc de Canyes de Bambú, o la Font del Bambú. Un lloc molt aprop de Vall Repòs, on expliquen els vells de la zona (no t'enfadis Pipo) que hi havia un peix de color amb un tumor en forma de bulto al coll que feia patir...



Sortides per celebrar aquestes dates, com el tradicional MOBIAT que organitza el Motoclub Els Cremats. Un aplec d'esportistes del mon del motor, del bon caminar, del running, del pedal, dels cavalls... que anem a Cadiretes a pujar el pessebre, i de pas, fer un bon esmorzar, i intentar recaptar algun dineret en pro de la Marató de TV3, mitjançant sortejos, i alguna subhasta.


Sortides per entrenar... ja començo a intensificar una mica els entrenaments, compaginant els grans rodatges, amb les sèries... suaus, eh!!!

Sortides per rodar, i acumular quilòmetres... algú me va explicar, que tot el que es roda a pulsacions moderades es va ficant com en una guardiola, que vas fent servir quan treballes a altes intensitats... estalviant!!!!

Sortides per complir nous objectius. Ja us he explicat això de l'Strava. Dels trams cronometrats, etc. També, es creen chalengers, on competeixes amb altres usuaris. Per exemple, aquest Nadal es va crear la Rapha Festive... s'havien de fer 500 quilòmetres entre el 24 i el 31 de desembre... be, això m'ha mantingut ocupat últimament (molt ocupat). Al final he fet el 2.706 de 15.254 sonats com jo, de tot el mon!!! i el 28 d'Espanya.

Sortides per commemorar el fi d'any. Enrere van quedar propostes com pujar a Cadiretes a veure sortir el sol, i altres animalades... finalment es va decidir anar al Santuari dels Àngels i al Castell de Sant Miquel... érem una bona colla. La crem de la crem del BTT Llagostera...



...però a 10 quilometres de sortir, una branca va segar la patilla del canvi. En Pere G ha intentat fer una reparació d'urgència, convertint la transmissió en singlespeed (monomarxa), però no ha funcionat... la cadena volia saltar al pinyó superior, tensant-se extremadament, i bloquejant-se...


... no m'ha quedat altre remei que tornar cap a casa... pel camí penso en agafar la bici de carretera i pujar als Àngels i mirar de trobar els companys... me costa arribar amb els problemes esmentats... però me canvio de sabates i cap el santuari a tota llet.

Pel camí me trobo a un italià que amb una bici de lloguer a punxat, i me demana la bomba, la "pompa" deia ell, costava molt inflar la roda, quasi més que pujar a dalt de tot... infla mínimament i segueixo camí... a la postre en Pere m'ha comentat que també a ells els hi ha demanat la pompa, però sembla ser que el tio no havia reparat la punxada... amb raó costava tant inflar.

De seguit trobo a bona part del grup que baixen cap a casa... s'ha fet tard i deixen per un altre dia pujar al Castell de Sant Miquel... uns quilòmetres més a munt, trobo a part de la resta del grup... que mig en serio, mig en broma me diuen que pugen cap el Castell... jo segueixo fins al Santuari... agafo una mica d'aire, i torno a tota llet, a veure si els enganxo fent la birra a Can Cassoles, però res... aquest any ens quedem sense brindis de cap d'any!!!

Si al final heu arribat al final d'aquest escrit, i no sou dels que mira només les fotos, desitjar-vos un bon any 2013.

Sento un gran pessimisme al meu entorn, inclús he arribat a sentir quan es parla del nou any, que el millor que pot passar és que només duri tres o quatre mesos. Crec que amb aquesta càrrega/actitud, no avançarem gaire. El moment és complicat, però no ens pot envair la tristor ni el desanim.

La majoria dels que llegiu aquest bloc, sou esportistes, i sens dubte, l'esport, és un gran aliat per tirar endavant, i ser feliços en aquestes èpoques que ens toquen viure. La nostra capacitat de sofriment i força física i mental, ens fa més forts davant la vida diària. La capacitat d'aixecar-nos després d'una caiguda es trasllada a lo quotidià de manera similar.

És per això que aquest 2.013 ha de ser un repte per nosaltres. Patirem si s'ha de patir. Però com vaig aprendre prostrat al llit d'un hospital, la vida és massa valuosa com per perdre un any!!!

Bon any 2.013!!!

Monocicle

   
Degut a les constants retallades. Que si el sou, que si pujada de l'iva, etc, etc, etc. He decidit "retallar" el meu pressupost i fer l'ABR en monocicle.


Redueixo a la meitat el consum de cobertes, pastilles de fres, etc

Excuses

   
Excuses per no sortir en bici. Últimament n'he  sentit de tots els colors. Que si he d'anar a l'escola, quan fa mes de vint anys que no la trepitgen. Que si tinc tota la roba a la rentadora (aquesta és bona i segur que la faig servir més d'un cop). Que si fa fred, i estem a 10 graus.

Be. Tot i això he anat sortint, sol o acompanyat, i acolorint les sortides. Ja no he d'estar tant pendent del pulsòmetre i puc donar-me alguna alegria que altre.

La setmana passada va ser bona... contant els dos caps de setmana 9 de 9... 100% d'efectivitat. Anar combinant la bici de carretera amb la de muntanya, i una mica de carrera a peu. 

Especialment divertida la sortida de dimecres fent el recorregut curt del circuit de la Marxa per parelles, amb els craks de Radikal Bikes Girona, un crack de Cassà, i els megacraks de Llagostera... seguim aprenent!!!

A finals de setmana vam optar per allargar les sortides per muntanya, i vam anar en busca de corriols per la zona del Puig d'Arques. Vam trobar de coneguts, i algun de nou... fotia fred, però ens ho vam passar molt be!!!

En Manel, jo i en Dani al Puig d'Arques. 
I diumenge vaig fer el recorregut de la Marxa per parelles desmarcant el circuit, i revisant que no hi quedes ningú tirat pel circuit. Cabenparit ens va quedar el circuit!!! Tot i estar tota l'estona parant i arrancant, m'ho vaig passar teta. Felicitar als últims de la llarga, que tot i anar cuits, i donar-lis la possibilitat d'escurçar el recorregut, van voler fer-ho sencer i acabar de manera "legal". Felicitats nois!!!

Aquesta setmana per contra, ha sigut molt dura... els dilluns, les temperatures van començar a baixar, i només m'he dedicat a caminar per la muntanya al migdia, o a la nit amb el frontal. Dimarts vaig fer una bona sessió de rodets, i fins avui no he tocat la bici. Un fort refredat (és el que te treballar a 11 sota cero) amb un parell de dies amb febre, me van relegar a aparcar-la.

Pujar és dur, però les vistes recompensen... no?

Església Sant Miquel

Nou corriol... per quan tingui una mica mes de temps

El pantà d'Olina glaçant-se. Fred!!!

Però avui, amb la climatologia a favor, i amb ganes de pedalar, he anat a fer la volta típica per rodar... Llagostera-Girona-Sta Coloma-Caldes-Llagostera. He lluitat amb els mocs, i a final me n'he ensortit... crec.

Divertit ha sigut el moment, que he atrapat a un altre ciclista, l'avanço i el saludo, però ell no me'l retorna. El ritme era molt diferent entre els dos, i no pensava que poguéssim anar junts, així que segueixo al meu ritme. Però després d'una estona i al girar en una corba, veig la seva ombra darrera de la meva. Me giro, i era ell... sense dir res, s'ha posat a "xupar" roda... m'aparto per veure si me dona un relleu o es posa al meu cantó per entabler conversa, i res... així que penso... si vols "xupar" roda t'ho has de guanyar, i me foto una serie des de Vilobí fins a Santa Coloma on les cames m'han quedat rostides, i l'entreno s'ha anat a can pistraus... l'he perdut a mig camí... je, je, je

Demà toca muntanya... no se que de les galetes Marbú, o Mambru se fue a la guerra, o canyes de bambú...

Cabenparit

   
De petit sempre me deien que tenia una imaginació desbordada. M'inventava històries, paraules...

Avui quan buscava la paraula que havia de definir les meves últimes sortides amb la bici, no la trobava, així que res millor que inventar-me-la!!!

Cabenparit és el recorregut que vaig fer dissabte. 

Feia dies que el volia fer. Tenia mono per fer-lo. Posar una mica de color a la meva rutina ciclista. 

Feia fred, m'ho vaig pensar dues vegades, el termòmetre marcava 0 graus, me preguntava: "i si alguns surten a -7, per que jo no puc sortir a 0?" 

Així que agafo es meves millors robes d'hivern, i cap a Tossa, St. Feliu, Platja d'Aro, m'ho penso, i enfilo cap a Santa Cristina, Castell d'Aro, Romanyà, no tinc temps per pujar al Puig d'Arques, i cap a casa... Cabenparit!!!!

Tossa... mmmm. 


Cabenparit és el circuit de la V Marxa per parelles de Llagostera.

Diumenge es va fer l'ultima prospecció al circuit per tal de confirmar el recorregut, mirar de situar tots els controls, i que la gent sàpiga el que ha de fer. Conec tots els camins i corriols per on discorre el recorregut, però he de dir: "cabenparit que ha quedat aquest any el circuit!!!"


Colla de senglars.
Cabenparit és el ciclisme!!!!