Recuperant

   
Aquests dies he estat malalt... be, recuperant-me de les conseqüències d'un fort refredat, que va acabar amb un episodi de forta febre, i amb un tractament amb antibiòtics posterior. 

Havia sentit que els antibiòtics te deixen KO. Jo crec, que no són els antibiòtics, si no que és la lluita que manté el teu cos amb els anticossos pels quals te donen l'antibiòtic. 

Així que a principis de setmana vaig estudiar que fer amb el meu pla d'entrenament ja que preveia estar tota la setmana sense activitat... la conclusió era fer una primera setmana suau de regeneració, de l'estil a les primeres setmanes del pla d'entrenament, i després tornar a la setmana anterior on ho vaig deixar. 

Com he dit vàries vegades, jo no me guanyo la vida amb això, i tampoc me jugo res... només vull estar be de forma, per gaudir el que faig. 

Així que divendres, tornant de treballar, i després d'una reunió complicada, necessitava desfogar-me una mica.... no volia sortir a fer exercici fora i passar fred, però necessitava cremar el que portava dintre. No se si coneixeu aquesta sensació? Tot i que encara prenia antibiòtics me sentia recuperat, tenia forces, així que me vaig posar un culot i un maiot, i a pedalar a la bici d'spining. Mitja horeta era el que m'havia proposat fer, i sobre tot no passar de certes pulsacions, però al final van sortir 40 minuts, que volia dir que estava millor del que me pensava. 

Veient que estava be, vaig decidir seguir pedalant indoor dissabte. Evidentment no podria seguir amb el que tenia previst fer, però al menys, si es que realment es perd alguna cosa en dies d'inactivitat, no perdria tant. 

Així que dissabte, després d'un bon esmorzar i una bona estona fent quatre coses per casa, torno a posar-me un culot i un maiot, i calco la sessió de divendres, tot i que l'allargo una mica més.... 50 minuts, amb molt benes sensacions, i el que és millor, amb un somriure d'orella a orella!!! 

I diumenge, veient que estava força més recuperat, vaig seguir, refent la sessió de rodet que havia fet la setmana anterior, amb 1 hora i 10 minuts, amb estones treballant a la zona del llindar aeròbic... i és dur!!! 

Així dons, i veient que la cosa no ha anat tant malament, reprenc els entrenaments a la setmana 11, que és just la que no he fet al estar malalt... seguim aprenent!!!

Fora de combat

  
Pel fort refredat que m'ha esta acompanyant des de Nadal, vaig decidir estar-me uns dies sense fer esport fora de casa. Així que divendres vaig tirar de rodet... una hora i vint, començant a fe series de força.

Dissabte vaig quedar amb els companys amb els que surto a córrer. Havíem de fer una tirada llarga... poder massa llarga per mi, encara. Així que al aixecar-me, i notar les cames adolorides per la sessió de rodet del dia abans, vaig decidir tornar-me al llit, i reservar-me per la sortida que faria amb els "nanus" a la tarda.

Bona colla per ser una sortida d'imprevist
Al final van sortir 17 km que van ser la delícia de tots ells, tot i que alguns demanen saltar a un nivell superior...

Diumenge, en Pere, va planificar una ruta amb la bici de carretera de les que fan afició. "Corriols asfaltats v1", la va anomenar. Tot carreteres secundaries, sense cap cotxe, podent circular en paral·lel, sense amoinar-te pel transit. Alguna apretada va caure, acabant la ruta molt i molt content, pels temps fets en els pocs ports que vam fer, i per les condicions en que vaig acabar els més de 130 km i quasi 1.500 m de desnivell acumulat.

Vam acabar l'any a Banyoles i el tornem a encetar a Banyoles
Al vespre, el refredat va poder amb mi. La febre, durant la nit, me va deixar KO, i he hagut de començar un tractament amb antibiotics. Així que aquesta setmana toca descansar. Com alguns diuen, també és entrenar. A veure com responen les cames d'aquí uns dies quan comenci a pedalar de nou.

Aprofitant, he aconseguit posar a punt els regals que me van portar els reis... ara només fa falta que ens entenguem, tot i que el que he provat, m'ha agradat molt. Estiraments, abdominals.... pas a pas.....daaaaale!!!!

Màquina infernal 3 (falta presentar la 2)

Començant l'any

 
Després de la Rapha Festive 500, no volia saber res de la bici de carretera. Així que seguia entrenant corrent o sortint amb la bici de btt.

He fet quatre sortides corrent.

Dimecres 2 de gener, matinant molt, sortida rodadora d'una hora aproximadament.

Dissabte 4 de gener, sortida de muntanya amb una bona colla, amb la intenció d'ensenyar els corriols que coneixem per la zona de Ridaura. Una hora i vint, amb desnivell mig, que es notava a les cames.




Dimarts 7 de gener, de nou amb la rutina als matins, sortida rodadora amb apretadetes incloses. Ja podem donar-li una mica d'alegria al cor.

Dijous 8. El fred, juntament amb el encostipat que porto des de fa dies, fa que me quedi al llit, i posposi la sortida a la nit... i a la nit, la gran petada... quan portava 4 quilòmetres, una sensació estranya, me fa parar... estic apajarat total!!! 

I amb la btt he fet un parell de sortides d'aquelles divertides:

Divendres 3 de gener, amb en Duran, vam fer uns quants puja i baixa per Ridaura, fins que la cadena d'ell va dir prou... llavors ens vam dedicar a seguir pujant i baixant, però controlant les forces... més de dues hores i mitja.



Diumenge 5 de gener, vam sortir amb en Quim, en Dani, i en Toni per la zona del Puig d'Arques i mirar de recordar els corriols que coneixem d'aquella zona...

Per cert, vàrem trobar a en Pipo i en Xavi Conchillo, i entre altres temes vàrem comentar la "tancada de l'STRAVA".... ja, ja, ja!!! Aprofito per comentar, que va ser una innocentada!!!! ja, ja, ja!!!




La resta dels dies, rodillo. Be, sessions indor amb la bici d'spining... ja començo a despertar el cor amb apretadetes de cinc minuts al 85%, i sues!!!!

Rapha Festive 500

  
STRAVA no només és una aplicació per controlar les teves sortides. 

No només és una aplicació per picar-se amb els sectors cronometrats. 

També te lliguetes motivadores. Mireu-ho, però ara, aquest gener, han sortit un fotimer de lliguetes (challenge) per motivar-vos a córrer la vostra millor cursa de 10K; la vostra millor mitja marató; fer la vostra tirada més llarga sobre la bici; i ja tradicionals, lligues motivadores per complir uns objectius mínims mensuals...

Be. Com cada any, STRAVA, juntament amb la marca Rapha, treuen la lliga Rapha Festive 500, en la que s'han de pedalar 500 km entre els dies 24 i 31 de desembre.

Ja l'any passat vaig afrontar el repte, i aquest any no podia ser menys. 

Vaig analitzar el que vaig fer l'any passat, ja que a la ment me venien els últims moments, sobre les 4 de la tarde del dia 31, tornant de Cassà, amb molt de fred.

Així, que aquest any l'objectiu era fer molts quilòmetres al principi, i després anar dosificant les forces...  i així va ser:

Dia 1: Ruta a les Serres... uns 100 km i quasi 1.000 metres de desnivell amb molt de vent, que va fer que la tornada fos molt dura i freda. Me van acompanyar en Dani i la Berta, la qual cosa fa que la sortida sigués molt més entretinguda.





Dia 2: Ruta dels tres ports... a en Quim li havia proposar fer una sortida rodadora, però el fort vent predominant, va fer que optesim per refugiar-nos a les Gavarres... Romanyà, La Ganga, Sta Pallaia, van ser els tres ports que vam fer... a la meva ment quedaran els quilòmetres entre La Ganga i La Bisbal rodant a 50 km/h empentats pel vent.... 72 km i uns altres 1.000 metres de desnivell.



Dia 3: Faig el salt... l'any passat, anava més penjat amb els quilòmetres i vaig optar per perdre-me-la, però aquest any no, aquest any corria la cursa de St. Esteve.

Dia 4: Ruta a Banyoles... ruta rodadora, però llarga... amb fred, i no tant de vent, afrontem la ruta, de nou, la Berta, en Dani i jo... es nota el combustible de primera qualitat del àpats de Nadal... me noto superfort, i els quilòmetres s'em fan curts... 108 km i 900 metres de desnivell. Anem be.




Dia 5: Ruta Tossa - SFG - St. Miquel... començo a notar fatiga a les cames, i sobre tot un fort refredat... molt de fred al principi, però calor al final... la veritat que tot cicloturista hauria de fer la carretera de Tossa a SFG alguna vegada a la seva vida... arribo cansadet, sobretot per la rostida que ens fotem l'Alex, i en Toni, per seguir a un Saxo Bank que he vist un parell de dies per la zona.











Dia 6: En Pere havia preparat una ruta per l'Empordà, amb la que deixaria el repte tremolant.... me quedaven uns 140 km i faríem uns 120, i acompanyat. Era el dia ideal, però quan sona el despertador, m'adono que no, que estic molt i molt refredat i que no val la pena sortir a patir... així que posposo la sortida a migdia amb millor temperatura, per fer 77 km i 60 metres de desnivell, arribant a casa, totalment exhaust.

Dia 7: M'aixeco fet caldo. No puc respirar be. Penso a deixar-ho, o si mes no, descansar. Però a mig dia  decideixo sortir a fer els 70 km que me queden. Curiosament les cames responen, però qualsevol pujadeta és converteix en un port de primera, donat que no puc respirar.... soc un moc en bicicleta. Finalment faig els 70+1 km que me queden, finalitzant la lliga un dia abans.

Dia 8: No surto. Durant el dia veig com vaig perdent posicions. Me plantejo vestir-me i fer uns 30 quilòmetres amb el que pujaria unes 20 o 30 posicions a la classificació Espanyola, però el fort constipat me deixa tota la tarda KO tirat al sofà, veient reportatges al canal Esport3.

Així dons, repte Rapha Festive 500 2.013 al sac!!! L'any que ve, si el faig, me'n vaig a Canàries de vacances!!!!

Agrair la companyia i l'esforç dels meus acompanyants aquests dies i de tots els que us heu interessat. Gràcies, sense vosaltres hagués sigut molt més difícil.

Per cert. Bon any nou. I recordeu, que només canviat de calendari no canvien les coses. Fa falta un canvi d'actitud per aconseguir aquest canvi!!!!

Daaaaale!!!!

Cursa St. Esteve Llagostera

  
Aquest  any, i després que l'anterior no ho fes, he participat a la Cursa de St. Esteve de Llagostera.

L'ambient és boníssim, amb quasi 1.000 participants, i el que és millor, amb un nivell molt diferent entre tots ells, amb l'únic objectiu en comú de passar-ho be.

Escalfo tranquil·lament, i vaig per colocar-me a la sortida. El fet d'anar trobant-me gent coneguda, fa que quan sona el petard que dona la sortida estigui a darrera de tot, junt amb el meu amic Pere.

No he pensat en cap objectiu, en quant a temps, així que m'havia plantejat la cursa com un entrenament més.

Sortim, i acompanyo els primeres metres a en Pere, però veig que el faré anar malament, ja que penso que ha de fer la seva cursa, sense que ningú el pressioni, ni li marqui cap ritme....

Me sento be i avanço a molta gent. Atrapo a en Ramon... anem junts durant una estona... però me segueixo trobant molt be i me sobre les forces i marxo... avanço a en Josep... daaaaale!!!

Curiosament me trobo molt be (ja ho he dit, no?)... i això que porto 175 km a les cames amb la bici dels dos dies anteriors...

Avanço a més gent, a més coneguts... a en Patrik a en Marc... 



Passo el km 5 i vaig molt be... trobo a en Jordi Valverde, daaaaale!!! 



La pujada a Cal Ocell, se'm fa llarga, m'avança en Marc i en Patrik, i intento seguir-los aguantant be el ritme... ja queda menys... a en Marc l'he perdut i en Patrik m'ha agafat uns metres d'avantatge que miro de que no siguin més... 

Baixem cap a Can Cassoles, i atrapo a en Patrik.. ara no el deixo fins al final... entrant junts a meta...


Bon temps, per mi, tot i que podia haver apretat una mica més al principi, però segur que no m'ho hagués passat tant be!!!