Mandrós

 
El temps no ha acompanyat aquestes últimes setmanes. L'ambient fred, i els ruixats inesperats, han fet que deixés la bici uns quants dies penjada.

Bàsicament la meva activitat aquests últims dies ha estat corrent a peu per la muntanya, i alguna nocturna amb la btt, amb fang fins a les orelles.

Per sort, divendres va canviar la cosa. El sol lluïa com feia dies que no ho feia, la temperatura agradable a migdia, convidava a sortir a pedalar, així que a l'hora de dinar m'escapo a recórrer els camins fins a Romanyà, gaudint d'un paisatge espectacular al Mirador de les Mirandes.

Dissabte i veient que les condicions metereologiques es mantenen, planifiquem una sortida amb la bici de carretera per l'Empordà... Romanyà-Calonge-La Bisbal-Canapost-Peratallada-Palau-Sator-Fontanilles-Gualta-Serra de Daró-Parlavà-Ultramort-Foixà... el fort vent que bufa de cares, ens deixa exhaust, i només portem la meitat de la ruta... decidim parar a menjar alguna cosa... una mica de pa amb tomàquet i pernil, junt amb una cola, ens fa revifar, i afrontar la resta de la ruta amb garanties... Púbol-La Pera-Madremanya-Monells-St. Sadurní de l'Heura-Cassà-Llagostera.

100 km per carreteres terciàries amb un magnífica paisatge, amb l'únic inconvenient de l'acompanyant que es va afegir a la Bisbal... la tramuntana... en alguna ocasió vaig pensar que queia a terra!!!


Diumenge, tocava sortir de nou amb la btt. Havia quedat amb en Manel, el meu germà petit, per fer una ruta que considero maleïda... sempre que la faig passa alguna cosa... l'ultim cop, me vaig deixar la cara passant per sota de l'autopista.

Comencem a pedalar molt d'hora... estic molt content de la progressió d'en Manel, en poc mesos està assolint un nivell que li farà afrontar sortides importants en breu.

Comencem pujant... St. Ceclina... quin mal de cames.... Caulès... les cames ja comencen a possar-se be... Puig Ventós... ara ja estic be!!! Terra Negra... uf que llarg, i quina calor que fot!!!

Baixem... trialera complicada... al final en Manel la fa a peu, i me comenta que cada vegada li agraden menys aquestes baixades... s'estarà fent gran!? Evito la següent trialera, i baixem per una alternativa més ciclable, i veig que no ve... després d'una estona, torno a veure que passa, i ha caigut, donant una voltereta a l'aire... el pobre està magullat, i decidim tornar cap a casa... llàstima, ja que quedava el millor!!

Esperem que el temps es mantingui, i podem sortir més i més, que és el que toca ara!!!

P.D. Per cert. Aquesta és l'entrada 500 d'aquest bloc. Potser no és la millor, ni la més divertida. Potser havia d'esperar uns dies per poder narrar alguna aventura més interessant, però aquest bloc és el que és. Un diari de bitàcola d'un aprenent de ciclista, d'un aprenent de corredor, d'un aprenent d'escriptor... el diari d'un aprenent, i tot just havia escrit aquesta crònica quan m'he adonat que era la 500. Be... crec que farem alguna especial la 501!!!