Marxa BTT d'es Pollastre - Cronica d'un abandonament anunciat

Distància total: 15,85 km + 24 del carrilet Llagostera - Santa Cristina - Llagostera
Desnivell de pujada acumula 473 m

Índex IBP: 44

Sona el despertador... són les 6:30... és diumenge... on he d'anar? Ah!! Al pollastre de Santa Cristina... he quedat amb en Miguel i l'Arnau... me vesteixo, esmorzo una mica de cereals i cap a casa del Miguel.

Puntuals com sempre, iniciem camí cap a Santa Cristina pel carrilet... a les 7:30 estem fent les inscripcions, ens donen els dorsals 292, 293 i 294... anem a fer un cafè al poble!!!

Als voltant de les 8:30 retornem cap al pavelló que és d'on surt la marxa... ens col·loquem a uns 20 metres de la sortida, i de cop comença a venir gent que vol disputar la cursa... comencem a sentir-nos agobiats, i acordem deixar-los passar... jo soc el que més esposat estic, ja que el Miguel i l'Arnau estan protegits amb una pared i la bici...

L'Arnau i jo a la sortida

Després d'un brífing que no sentim, donen sortida a la marxa, totalment desincronitzada entre l'spiker i el que donava la sortida...


Algun cop de colze, i m'aparto... passen tots i després d'una senyal entre nosaltres comencem la marxa, inicialment pels carrers de Santa Cristina...

Pels carrers de Santa Cristina

Comencem la primera pujada per Serra Sol i ens dirigim cap a el Puig de les Teules.... aquí trobem el primer embús... com pot ser? Després d'una estona esperant, i sentint els comentaris més graciosos del dia veiem que passa... ens han ficat pel mig del bosc, amb rampes, pedres, res de ciclabilitat... però si no portem ni 2 quilometres!!! res, pugem com podem, ajudant als companys que necessitin que els hi passem les bicis... un suplici... arribem al Puig de les Teules, on comença un descens encara més complicat que l'ascens... bicicleta al coll i baixar com podem... però això no era una marxa btt? sembla una cursa de muntanya!!!

La cua de caminants...

La gent no podia baixar en bici

És veuen els carrers asfaltats i trobem un tram on podem baixar a sobre la bici... començo a baixar, i porto la roda de davant punxada... perdo el control i quasi me la foto contra un arbre... arribo al carrer asfaltat i miro d'inflar la roda... en Miguel i l'Arnau que venien darrera meu m'esperen...

En Miguel no s'ho creia

Seguim la marxa pels carrers de Santa Cristina fins que ens foten al carril bici... però això és una pedalada btt, una cursa de muntanya o anem a la platja pel carrilet???

Deixem el carrilet, i ens fiquem pel riu Ridaura, on a l'alçada del Torrent de Canyet ens fiquen per sota una estructura de la carretera per creuar-la... pugem cap a Canyet... aquí punxo una altre vegada... canvio la càmera donat que no ha aguantat l'aire que li he ficat... miro el comptaquilòmetres i portem 9 quilometres... dels quals he degut fer a peu la meitat més o menys!!!

Continuo i de seguit trobo la pujada del pollastre... és una pujada que si la puja algú li donen un pollastre com a premi... no el devien ni haver comprat aquest pollastre... això no ho puja ni l'Ot Pi amb una bici de trial!!!!

Tornem a ficar el peu a terra... i torno a preguntar-me si això era una marxa btt o que!!!

Arribo a dalt i comencem una zona ciclable.... be!!!! Torno a punxar... la primera vegada que vaig punxar, i vaig perdre el control de la bici, va entrar terra dintre la llanta i la tenia plena de fangeig... la vaig netejar be al primer canvi de càmera, però segur que no prou i he tornat a punxar... faig servir la segona càmera que porto i netejo tot el que puc d'aquest fangueig.

Segueixo i començo a analitzar la situació... les dues càmeres gastades, 10 quilometres que porto dels quals he fet més de la meitat a peu, que si punxo al mig del bosc quedaré cardat ja que hauré de fer la resta de la marxa a peu... així que valoro... no estic "disfrutant " res, he de fer la resta de la marxa sòl i amb possibilitat de quedar-me tirat per aquests llocs que ens foten aquesta gent i el pitjor... la presa de pel de la pujada del pollastre... així que decideixo abandonar... reculo una mica i agafo un camí ample que me portarà a Castell d'Aro, on hi ha un mercat Medieval...

Baixo fins al carrilet, on trobo al Albert Conesa... un company de Llagostera que també està molt emprenyat amb la organització ja que s'ha perdut pel Mas Nou!! Ens creuem amb el Melcior Mauri que anava una mica emprenyat.

Seguim pel carrilet fins a Santa Cristina, al menys a recollir el bocata... en aquestes que me sona el telèfon... és en Miguel que m'està esperant al avituallament... li dic que segueixin que abandono...

Arribem de nou a Santa Cristina, i un caos total... arriba la gent molt enfadada ja que molts han fet la volta llarga, uns altres la curta... el pitjor... l'spiker enfotent-se!!!

Ruta que he fet... no la penjo al Wikiloc ja que no sabria si ficar-la en bici o a peu




Torno el dorsal, agafo els meus obsequis i el meu bocata... que per cert, podrien haver-se esmerat una mica més, i busco un lloc on esperar al Miguel i l'Arnau... segueix arribant gent, alguns enfadats, a d'altres els hi és igual... molta gent es queixava de la duresa de la pedalada... la veritat, el que jo he fet ha sigut un engany!!!

Després d'una estona, un membre de la organització, imagino que després de les queixes, dona una explicació... es veu que tenen tres circuits marcats... a l'Ardenya, a les Gavarres i als voltants de Santa Cristina, que Medi Ambient no els ha permès fer la cursa als dos primers... imagino que pel perill d'un incendi, i que van haver d'improvisar un circuit ahir al matí, que a més ha sigut sabotejat i han estat marcant fins a les 3 de la matinada... jo personalment, crec que hauria sigut millor posposar la marxa, i no ficar a la gent on l'han ficat!!! Imagino que hi ha molts interessos, econòmics sobretot, però el primer és la gent i segon el prestigi d'una marxa, que possiblement no faré més.

He seguit els tracks d'algunes d'elles i m'han agradat molt, tot i tenir trams veritablement difícils, però avui s'han passat!!!

Lamento ser tant radical... poder havia de passar un temps i refredar-me una mica, però crec que no tornaré mai a la marxa d'es Pollastre.

1 comentari:

Mirafiori ha dit...

Vaja tela... ja m'imagino l'emprenyada (i amb raó). Per fer una ruta a corre cuita millor anular-la.

Sort que no he anat.

Fins aviat!