XXXV Cursa del Carrer Nou - 10Km

 
En totes les facetes de la vida, tenir un objectiu, ajuda.

La cursa del Carrer Nou, era per mi, el meu primer objectiu de la temporada. Objectiu que m'ha "forçat" a intensificar els "entrenaments", per tal de assolir el meu màxim rendiment i que me fos la meva referència.

En Dani, me va inscriure durant la setmana... quan me truca per demanar-me algunes dades personals, i me pregunta en quin temps pretenia fer-la, les dubtes s'apoderen del meu cap... És veu que hi ha "parrilla" i és surt ordenat en funció del temps previst... m'agrada, i li dono un interval de temps entre optimista i realista.

Durant la setmana, intento fer un simulacre de cursa... me poso les bambes amb les que tinc previst córrer, i enfilo un recorregut relativament planer (simulant el recorregut de la cursa), i anar provant ritmes i veure la meva tolerància... decideixo que el meu ritme optim és 5:20 - 5:30 min/km, tot i que penso que, en cursa, i amb el factor "entorn" a favor, puc millorar aquest ritme.

D'hora, arribem a Girona... veiem les curses infantils, i mentre es disputa la cursa de 5 km, nosaltres comencem a escalfar...

Un cop acabada la cursa dels 5 km, ens demanen que ocupem el nostre lloc a parrilla, i els nervis comencen a notar-se a l'estòmac. El pulsòmetre no troba la senyal del GPS, poc espai per moure't que juntament amb les anades i vingudes dels companys de calaix, fan que els nervis encara comprimeixin més la panxa.

Sona la botzina i comencem a córrer... be, millor dit a caminar... fins al moment de sortir al carrer Jaume I, donada la gran quantitat de gent, fa que ens movem molt poca velocitat... a partir d'aquí, "maricón" l'últim... 

Durant els primers dos o tres quilòmetres avanço a moltísima gent, i veig al pulsòmetre que vaig rondant els 5:00 min/km... entre el quilòmetre 4 i el 5, tinc com un baixó... una barreja entre prudència per que ve la temuda pujada... perdo a corredors que han sigut la referència fins ara.

Ha sigut un veritable plaer, córrer per la part vella de Girona, amb tota aquella gent animant!!!

I comença la pujada a la Catedral... a la ment m'ha vingut els últims consells d'en Paco dimarts passat... puja al teu ritme, passes curtes i respiració tranquil·la, no forcis, que ja veuràs com a la baixada avances a moltíssima gent... i així ha sigut... he pujat tranquil·lament, controlant les pulsacions màximes a les que arribava, i avançant moltíssima gent que es paraven rebentats... a la baixada, m'he deixat anar, i he recuperat moltíssimes posicions, retrobant-me amb alguns dels corredors que me van servir de referència durant els primers quilòmetres.

Ja queden 2 quilòmetres i mig, i me trobo, sorprenentment, molt be, amb moltes forces, i decideixo incrementar el ritme... perdent el dorsal totalment desfet per la suor, i agafant-lo al aire...

Veig l'arc de meta,  i intento incrementar el ritme.... hi ha gent amb ganes d'esprintar... ho trobo innecessari... per contra, els meus pensaments es centren en una persona que, malauradament,  ens ha deixat aquesta setmana... i decideixo dedicar-li la meva cursa.... barber, allà on siguis, seguix vigilant-nos com fins ara!! 

Trigo un segons a parar el crono. Tot i això, el temps és molt bo, pel que jo pensava fer... increïble!!Busco als companys, trobo gent coneguda... molta cua per recollir l'avituallament final. Comentaris. Felicitacions. Feia temps que no gaudia d'aquestes emocions durant la cursa, i el post cursa!!!

Felicitar als companys, pels seus temps, i agrair tots els consells que m'han fet obtenir un bon resultat.

Classificacions

1 comentari:

Dani ha dit...

Felicitats pel temps, al final menys de 51min!!! Ara a baixar la barrera dels 5min/km!!!