Nova senyal de transit


L'altre dia, al bloc d'en Beni Montero, vaig veure aquesta foto d'una nova senyal...


Demanaven enviar un correu al Director General de Trànsit per fer pressió i que així s'incorpores aquesta senyal a totes les carreteres...

Dimarts m'entra un correu de Trànsit, contestant al meu... diu així:

Benvolgut senyor,

En primera instància, agrair-li molt sincerament el seu correu electrònic per la implicació que significa amb la seguretat viària.

En referència a la seva sol·licitud, comentar-li que el senyal informatiu que ens ha fet arribar és fruit de les sessions que han mantingut durant mesos el Grup de Treball de Carreteres Compartides del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, el qual compte amb la presència de representants de la Federació Catalana de Ciclisme (FCC) i de diverses entitats d’usuaris de la bicicleta.

Aquest senyal, el qual ha estat concebut per instal·lar-se en aquells trams amb major presència d’usuaris de la bicicleta, pretén ser un recordatori als usuaris dels vehicles a motor de l'obligatorietat de deixar una distància mínima lateral d'1,5 metres en els avançaments a bicicletes en l'àmbit interurbà (Art. 84.5 del RGC).

Responent a la demanada que ens realitzava, informar-li que la seva instal·lació depèn de l’administració titular de la via, i, per tant, s’hauria d’adreçar a elles per tal de sol·licitar la seva instal·lació de forma generalitzada. No obstant això, aprofitem l’avinentesa per avançar-li que durant els pròxims mesos, dins el marc d’una prova pilot, s’instal·larà aquesta senyalització informativa en diversos punts de la xarxa viària catalana amb una alta presència d’usuaris de la bicicleta.

Restant a la seva disposició per qualsevol dubte i/o aclariment.

Ahir vaig veure la senyal a la carretera de Caldes a Llagostera...

Serà que venen eleccions!?!?!?

4 comentaris:

Pere ha dit...

Bona feina Jordi:

A la carretera de la Bisbal a Cassà, també n'hi ha alguna.

Salut. Ens veiem diumenge?

Carles ha dit...

Em pensava que aquestes senyals només eren un mite, però ja veig que les tinc al costat de casa...

Ah!! El blog de PROCAP TEAM ja no existeix. Hem canviat la direcció per aquesta:
http://in-quiets.blogspot.com

Anònim ha dit...

estan proliferant a moltes carreteras
Romanya, caldes-Cassa etc.

Anònim ha dit...

carai, que tens "endoll"?....a mi no em van pas contestar.....