Flow


El concepte de flow (en català podria traduir-se com fluir o flux) ha estat desenvolupat pel psicòleg MIHALYI Csikszentmihalyi, qui l'ha definit com un estat en el qual la persona es troba completament absorta en una activitat per al seu propi plaer i gaudi, durant la qual el temps vola i les accions, pensaments i moviments se succeeixen unes a altres sense pausa. Tot l'ésser està embolicat en aquesta activitat, i la persona utilitza les seves destreses i habilitats portant fins a l'extrem. La persona està en flow quan es troba completament absorbida per una activitat durant la qual perd la noció del temps i experimenta una enorme satisfacció.



















Quan fluïm no és que siguem feliços, perquè per experimentar la felicitat hem de centrar en els nostres estats interns, i això distrauria l'atenció de la tasca que tenim entre mans. Només després que s'ha completat la tasca tenim temps per mirar cap enrere, considerar el que va succeir, i és llavors quan ens veiem inundats de gratitud per la plenitud d'aquesta experiència, és llavors quan podem afirmar que som retrospectivament feliços. Però no es pot ser feliç sense les experiències de flux.

Modalitat: BTT
Distància total: 30,97 km
Desnivell de pujada acumulat: 617 m
Índex IBP: 44





Flow (Dedicat a tu, Pere)

1 comentari:

Pere ha dit...

"La persona està en flow quan es troba completament absorbida per una activitat durant la qual perd la noció del temps i experimenta una enorme satisfacció."

Tens una cervesa pagada.

Salut.