Incendi a l'Ardenya i Cadiretes

   
Ahir, mentre treballava, una companya de Sant Feliu, me donava la noticia: "hi ha foc a Solius!!!"

La veritat és que estava cantat. Els vents tant secs, durant tants dies, amb l'onada Siberiana, i després la Polar ho van ressecar tot, i ara, amb aquesta setmana de tramuntana, qualsevol imprudència o incident, seria catastròfica.

Quan tornava a casa, des de Llambilles és veien les flames... el cor se m'encongia. A la radio començo a sentir que han desallotjat les urbanitzacions de Font Bona, i les de Tossa. Les Masies de Can Moner i Banya Croua. La carretera de Sant Grau està tallada, i la se Sant Feliu a Tossa, també.

Les flames divendres a la nit. Foto: El Poll

Al arribar me connecto a Internet, i a través del Poll, començo a veure la magnitud de la tragèdia..

Començo a fer-me una mica la idea del recorregut del foc, i les zones afectades... Solius, Tallades, Banya Croua, La Trencada, Can Crispins... tots noms que segur heu sentit anomenar alguna vegada en aquest bloc. Llocs pels que pedalem habitualment, i que coneixem. Llocs que estimem.

Ara veig que el foc està controlat... tot i això, no deixo de pensar en si s'haurà salvat aquell lloc, si aquell altre.

Tenia ganes d'agafar la bici i acostar-me, però no crec que sigui el moment, ni crec que me deixin entrar, ni la veritat, he tingut temps.

Toca esperar per veure concretament les zones afectades, però de ben segur, plorarem quan pedalem per l'Ardenya i Cadiretes.

Ja he viscut uns quants incendis forestals. 

De petit, assitiem als bombers quan es cremava una zona propera a Can Caldes i l'estany de Sant Maurici a Caldes de Malavella. Els bombers, quan ens van veure arribar amb les bicis, ens van fotre dintre del camió, per avisar-los quan els cridessin per la radio.

Fa uns anys, al cantó de casa dels pares, vam ser els primers en arribar-hi al incendi que es va declarar al bosc, i de poc que ens quedem allà. El vent va girar de cop avivant les flames i nosaltres, que només disposàvem de dues pales per defensar-nos, vam haver de sortir corrents. Van desallotjar totes les cases del voltant, i vam passar moments de molta angoixa.

És per això, que el foc m'impressiona molt. És per això, que se, que les conseqüències del foc són aterradores. Però també se que la natura és forta, i que es recuperarà en uns quants anys. 

Fotos d'en Carles Hierro:









2 comentaris:

JORDI M. ha dit...

Quina rabia company. Aixo si que a nosaltres ens fa molt de mal.desde les ciutats ho viuen de lluny.espero sigui el menys greu posinle.ara,a investigar l.estst del terreny.una salutacio d.un senglar de sant cebria

Jordi Marina ha dit...

Eps Jordi.

Ha investigar toca... però penso que ha fet molt de mal!!!