Castell de Montsoriu

  
L'home del temps me va fer un favor. Ahir, va pronosticar pluja, justament el dia després de la Marató de Cap de Creus, justament el dia que havia quedat amb la Sandra per fer una ruta que teníem planejada feia dies. 

Així que demanant-li una mica de clemència pel meu estat físic, i apellant al mal temps, li vaig demanar posposar la sortida a avui, i al final l'hem encertat!!!

La idea és seguir la ruta 22 del centre BTT La Selva, que ens portarà a les faldes del Castell de Montsoriu, desviar-nos per veure el castell i continuar per la ruta.

Descarreguem les bicis del cotxe, ens preparem, i comencem a seguir el track que m'havia passat la Sandra. Me "fotu" per un carrer en contra direcció (no li digueu a la poli), després m'adono que és per on hem de tornar, seguim i agafem la carretera cap a la sortida del poble. Uns metres per carretera i desviament a la dreta... comença la ruta!!!

Comencem a pujar per una pista ample, plena de bassals i xopa, que suposem de la pluja que me va salvar ahir!!!





Tal com guanyem alçada, anem gaudint del paisatge, les vistes de les muntanyes del Montseny amb la primera explosió de la primavera son impressionants... la llum, entre les primeres fulles dels castanyers, fa veure les coses d'una altre manera...


Després d'una estona pujant, a l'esquerra, apareix l'objectiu... el Castell de Montsoriu...


...seguim, fins arribar a una urbanització, que voregem, i baixem per una carretera asfaltada... baixem tant ràpid, que ens saltem un mirador que fa molt bona pinta... atrapo a la Sandra, i reculem... la veritat que valia la pena...


Entaulem una conversa, amb un senyor que ens pregunta si es pot accedir al castell... xarrem de com feien les obres, de com s'allunyaven del mar per evitar els pirates.... interessant!!!

Fa fred, i hem de seguir camí, deixem al senyor i als seus acompanyants gaudint de les magnífiques vistes i enfilem carretera avall.

Arribem a l'aparcament a peu de carretera, i deixem l'asfalt, i ens dirigim al Castell per una pista en constant ascens... fins arribar al majestuós Castell!!!


Les vistes són magnífiques, i estem una estona atontats admirant el paisatge...


Veiem que estem a temps de fer una visita guiada al Castell, no ens ho pensem gaire, li demanem al encarregat del Castell si ens guarda la bici, i després d'uns minuts d'espera ens endinsem en un mon de fa entre 6 i 10 segles... imaginant-nos cavallers, defensant aquella fortalesa.

Si teniu oportunitat, val la pena fer aquesta visita.

Després, aprofitem per dinar uns bocates que portem... hem agafat fred al Castell, així que ràpidament tornem a ser sobre la bici, ara toca baixar una estona, per després tornar a pujar... el camí és molt més entretingut que la primera part... amb més pedra solta, i pendents més pronunciades...


Ens colem en algun encreuament, cosa que ens dona l'oportunitat de veure coses curioses, com una escultura de fusta al mig del bosc...


Tot i això, la ruta és fàcil de seguir, i molt recomanable... 

Arribem al Arbúcies novament, i tornem al punt de sortida... una ruta de 10 sobre 10!!!!



2 comentaris:

MIKI ha dit...

Ostias jordi!!!!Quan quedes amb una dona per anar amb la btt no vols saber res dels altres....ho tindre amb conte.per cert la ruta sembla molt guapa.

Jordi Marina ha dit...

La ruta és guapísima... molt pistera, però les vistes, i el Castell són impressionants!!!

Espero que me sàpigues perdonar, per no avisar-te, però la companyia no la volia compartir!!!