Strava

   
Alguns ja ho coneixereu, altres no.

Strava, és una aplicació, que aprofitant el GPS dels nous telèfons mòbils, o els GPS Garmin, controla les sortides que es fan, tant en bici, com a peu, etc 

Dona dades de distàncies, temps, ascensió, pols (si tens sensor) etc... fins ara, res diferent al que fan aplicacions com Endomondo, Garmin Connect, etc.

La principal novetat és que els usuaris, o l'aplicació, creen sectors del recorregut, que per la seves característiques, principalment ascensions, són comparades amb la d'altres usuaris que han fet aquest sector, creant un rànquing en funció del temps fet servir en aquell.

Brutal!!! La motivació està assegurada!!!!

Diumenge, per exemple, vaig sortir molt d'hora, molt d'hora, molt d'hora... vaig tenir el plaer de veure sortir el sol mentre rodava per les carreteres quasi solitàries; vaig aconseguir el meu objectiu, i quan ja tornava cap a casa, de Caldes a Llagostera, un tram tranquil, el vaig fer, per intentar relaxar la musculatura, a un ritme, podríem dir de "verano azul".

Dons ja no podré fer això mai més!!! 

Quan arribo a casa, i descarrego la ruta a l'Strava, m'adono que el tram entre rotondes, és un sector que està controlat pel software i que, curiosament, estic instal·lat al rànquing el 60 i pico, d'entre 100 i pico... 

Aquest tram tranquil, per relaxar la musculatura, a partir d'ara s'ha convertit en un pique amb la resta d'usuaris de l'aplicació, amb l'objectiu d'intentar avançar posicions.  

Reconec que és una manera ingeniosa de motivar-te, ja que t'ofereix localitzar sectors, crear-los tu. És una molt bona idea.

No se si dir-ho.... be si!!! Hi ha un sector, que és la pujada de la costa d'Alou pel carril... si ara hi ha piques aquí, com serà amb l'Strava?

Be, no tot són avantatges... pel que he investigat, aquesta aplicació ha provocat algun accident, inclús algun mort, d'usuaris, que volen superar/defensar el seu rànquing. Així que s'haurà de fer servir amb seny!!

2 comentaris:

Dani ha dit...

Vaya, vaya.... Aixó per la gent que es pica amb els temps pot estar molt bé, molt i molt bé....eh!!!!!! Per cert, nomes per curiositat, m'hauries de dir de quin punt a quin punt va aquest tram de la pujada de la Costa d'Alou, nomes per curiositat.

Jordi Marina ha dit...

Ja, ja, ja, ja!!!

El sector comença al camping i finalitza a la zona dels eucaliptes tocant a Llagostera...

Registra't, és un vici!!!!