Pedals automàtics


Encara hi ha gent reticent als pedals automàtics, tot hi que del seu us es desprèn que tot son avantatges.

La gran por dels nous usuaris es el risc de quedar-se atrapat en ells, en alguna trialera. Veurem que fer per mantenir-los a punt.

1. S'ha d'ajustar la tensió al estil o preferències. En Shimano i compatibles se suavitza la tensió de la molla per encaixar o extreure el peu amb més facilitat.


2. Mantenir les fixacions i molles nets i engreixats es important per no quedar-nos atrapats. Unes gotes d'oli en molles i pivots i llest.


3. Si se senten sorolls al pedalar, s'ha de revisar la rosca de l'eix i la biela, que està molt exposada a esquitxades d'aigua i s'acostuma a quedar seca.


4. Precaució amb les rosques: Només el pedal dret te rosca normal. No s'han d'apretar gaire, ja que amb la pedalada tendeixen a sobreapretar-se.

5. El pedal esquerre te rosca inversa, dissenyat així, per autoapretar-se amb la pedalada. Per tant afluixa en sentit de les agulles del rellotge.
6. Cada marca de pedal utilitza la seva cala i no són compatibles entre elles.
A. Time
B. Look
C. Crank Brothers
D. Shimano y compatibles SPD

1 comentari:

Anònim ha dit...

qui sigui reticent als pedals automàtics, es que no està be del cap. Exemple: a algu se li acudiria anar a esquiar sense fixacions?