Dia rodador. A Santa Coloma de Farners amb el Club

Distància total: 58,13 km
Desnivell de pujada acumulat: 531 m
Índex IBP: 36

Ahir a última hora m'arriba un sms al mòbil.

En Miquel me preguntava a quina hora se surt amb el Club; jo li contesto que crec que a les 9:00h, encara que no ho se segur. Tots dos dubtem, però quedem en presentar-nos a les 9.

Ja havíem quedat la setmana passada per fer aquesta sortida a Santa Coloma i la veritat tenia ganes d'agafar la bici i rodar i rodar, deixant-nos estar de desnivells acumulats i percentatges de pujada.

A més feia una setmana i un dia que no agafava la bici i tenia un "mono" que no vegis.

Així que puntual me presento al lloc habitual a les 8:55h.

Estic fent una mica de dieta per perdre uns quants quilets i avui he fet una proba. M'he presentat en dejú, be amb dos cafès sense sucre. He llegit que és una bona forma de perdre greix, fer esport en deju i amb una mica de cafeïna.

Així que amb una mica de nervis, ja que no sabia que passaria, ja que soc especialista en "pàjares", esperem a la resta de companys.

Avui som colla, uns 10 o 12. Un cop preveiem que no vindrà ningú més, enfilem pel carril bici en sentit Girona. Els primers metres anem a un ritme tranquil, però de seguit en Josep fica el plat gros. Amb en Miquel vaig xerrant de la última sortida i li comento que avui patirem.



El contaquilometres no me va, però al GPS ja veig a quina velocitat anem... un ritme maco per començar... en Molero es deixa caure cap enrera a preguntar com van les coses, i si el ritme és suportable.

Arribem a Can Serra i deixem el carrilet, per adentrar-nos en un laberint de camins, que per sort o per desgràcia tots van a parar a on vols...

Passem per Can Gurri, Can Canals, Can Masnou i arribem a Sant Andreu Salou. Portem 10 quilometres i molt poc temps... Reagrupament i seguim.

Enfilem cap a Can Mercader i girem a la dreta cap a Can Dansa, seguirem cap a Franciac, creuem la Riera Benaula i la via del tren. Arribem a Franciac i no parem ni un segon... creuem la A-2 i passem pel cantó del Pitch & Putt de Franciac... hi ha molta gent.

Arribem a l'AP-7, i estan ampliant el pas inferior per on passem. Decidim passar pel mig, donat que no coneixem cap alternativa. Seguim, passem per sota el viaducte del AVE, i per sota l'Eix Transversal... això sembla una visita d'infraestructures d'aquestes que fan els consellers.

Pas per sota el viaducte del AVE

El grup ven estirat

Seguim camí, i passem per Ca l'Artau, Ca l'Oliver, i creuem la Riera Grevalosa, que porta aigua per l'època de l'any en que estem.

Les vaques pasturant

Arribem a Vilovi, i enfilem cap a Can Raset, tornem a creua la C-25, ara per un pas superior... i passem per Can Frei, Can Comte, Can Peremau, i estem a Santa Coloma Residencial... aquí fem un reagrupament, ja que per la quantitat de carrers que hi ha és molt possible perdre's.

Creuem la urbanització i passem per Can Merla, de bona gana me feia un bon esmorzar com cal, però seguim cap a Santa Coloma creuant la carretera C-63.

Ja queda poc diu en Pep, després d'una estona arribem a Santa Coloma. Decidim fer una cerveceta a un bar que hi ha aprop.

Jo faig una Cola light i una barreta de muesli. No me la vull jugar a la tornada, ja que fins ara la calor ens ha respectat, però ja fa un parell de dies que disfrutem de unes bones temperatures a mig dia.

Després d'una estona xerrant, tornem a agafar les montures per tornar pel mateix camí. Costa una mica ja que les cames s'han refredat.

Santa Coloma Residencial, es converteix en un petit port que costa travessar, però de seguit hens reagrupem i tornem a fer el camí, ara amb el grup estirat, i és que en Josep no ha posat el plat mitja encara...

Res a destacar fins a Sant Andreu de Salou, on el grup que anem davant, errem el camí, passant per Mas Garriga, no sabem si els de darrera ja han passat o no, i després d'uns segons veiem que venen per darrera i que segueixen el camí per on hem anat, així que agafem una drecera molt maca, un petit corriol amb una mica de desnivell cap avall molt divertit, pel que ha sigut la ruta d'avui.

El grup a la tornada


La calor comença a apretar, i el ritme va descendint, però tots hem acabat com campions, amb quasi 60 quilometres a les esquenes.

A Can Casoles cau una clara de 1/2 litre acompanyada d'uns calamarcets, que compensarà la xorrada aquesta de sortir en dejú i amb dos cafes...

Bona ruta per rodar i agafar fons pel camí.






2 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola, soy Fernando de la Canyera.
No te importa que te copie dos fotos.

Jordi Marina ha dit...

Hola Fernando,

Si quieres alguna con más calidad, me das un correo electrónico y te la envío...

Estas en tu casa!!!

Nos vemos!!!