Rodant amb el Club


Modalitat: BTT
Distància total: 68,38 km
Desnivell de pujada acumulat: 795 m
Índex IBP: 53

Avui hi havia sortida programada al calendari del Club. La primera de l'any.

Amb més mandra que son, m'aixeco, i vaig fins al punt de reunió, on sorpresa, hi ha un fotimer de gent.

Sense presentacions, que per això està la ruta, enfilem cap a Santa Coloma. Davant, marcant el ritme, en Josep i l'Oscar. Un parell d'animals, que ens han fet arribar a Santa Coloma en un temps record. Per sort, els camins estaven durs i es podia rodar be.





A Santa Coloma, al Parc de Sant Salvador, hem parat una estona per reposar una mica. Miro les dades del comptaquilòmetres i flipo. En 30 km, i amb tanta gent, ha sortit una mitjana de 20 km/h.





Omplim bidons, i enfilem cap a Riudarenes. Per aquesta zona el paisatge és molt més agraït. Al davant continuen els dos animalots, al que se li afegeix en Pere. Els tres, ens porten amb el ganxo, i aquí si que hi ha alguna pujadeta maca fins a la carretera de l'Esparra, on aprofitem per fer un reagrupament.

Durant l'espera, veiem passar molts ciclistes. Amb BTT, amb bicis de carretera, de ciclocròs... molta gent. Així que un cop tots, en Josep, i l'Oscar comencen a marcar el ritme. Al Pere el tinc al cantó, comentem que tornem a apretar. Quan de cop comença a accelerar i atrapar als de davant. Jo intento seguir-lo, però no hi ha manera. Comencem a avançar els ciclistes que hem vist. En algun moment veig els 45 km/h al marcador. Quim pique portaven els de davant. Al final arribem a Riudarenes amb una escalfadeta important, i, a mida que arribem els companys van preguntant que que ha passat per córrer tant...

Seguim per pistes fins a Vidreres. Els ànims es van calmant, que juntament amb el pas dels quilometres fan que la cosa es faci més còmoda. Camins, més camins, i de cop... gir a la dreta, agafem un corriol amb una forta pendent i un bon xargai central. Peu a terre del de davant, i els de darrera, a baixar de la bici... quan les coses és posen una mica millor, muntem de seguit i cap a munt. De cop veig a un company davant que cau a plom. No ha pogut superar una arrel i ha quedat parat. En Pere me marca per on anar, "per l'esquerra" me diu, no tinc clar per on passar, però li faig cas... era la traçada bona i superem la principal dificultat del corriol, arribant a l'Ermita de Sant Maurici, on farem un reagrupament. El corriol ha fet estralls.

Ara ja tot pistes fins a la zona de Mas Caldes, on el grup es parteix, uns van cap a La Canyera, i els altres tornarem cap a Llagostera, passant per Esclet... uns quilometres més que faran que el comptaquilòmetres es pari en 70 km.

Be per un diumenge ennuvolat, amb no gaire fred per ser gener.





1 comentari:

Pere ha dit...

Veus com ja t'ho deia??? 800m+, i aixó que es tot planer.

Salut.