Operació biquini

Els que hem coneixeu personalment sabeu que tinc una mica de sobrepès... be, una mica... bastant sobrepès!!! M'he estat maxacant al gimnàs, passant fred a la nit rodant i rodant, fent més quilometres que un tonto, i no hi ha manera de millorar el rendiment. En pla me defenc força be, però quan la gravetat fa el seu efecte a les pujades, m'enrecordo de quan estudiava física i havia de descomposar les forces d'ascens. Be, ja se que tots no sou de ciencies... La força F d'ASCENS ve donada per la següent equació: F= P x sen (alfa). La força d'ASCENS és directament proporcianal al pendent de la rampa i al pes del que la puja. He arribat a la conclusió (i digueu-me tonto per tardar tant), en que per millorar el rendiment he de : 1. Mantenir alfa a 0. Es a dir només, i unica i exclusivament rodar per camins i carreteres planes. 2. Baixar P La primera opció la descarto per motius obvis... i la segona, la segona, suposa un gran esforç. Amb la tendència que porto últimament, el meu pes fluctua, ara puja, ara baixa... podem dir que la tendència és a la baixa, però amb una baixada una mica lenta... del ordre de uns 3 kilos/any. Vull dornar-li la volta a tot això. Comença l'operació biquini!!! De moment, el primer objectiu és, intentar baixar mig quilo per setmana. Això suposa baixar la ingesta de calories, i intentar compaginar-ho amb els esforços importants del cap de setmana amb la bici. A partir d'ara, veureu, al inici del bloc l'evolució setmanal de P. Poso el contaquilos a zero!!! Espero (i desitjo), que m'animeu quan la cosa vagi be, i que m'esbronqueu quan la cosa vagi malament. Be, aquest és el meu objectiu (esportiu) de l'any. Uns altres pensen en campionats, grans rutes... jo me conformo amb millorar la meva salut.

12 comentaris:

Paco ha dit...

Jordi,esta bé baixa pes,però no vulguis anar molt depresa...!!!
Mig quilo a la setmana..???.
Personalment crec que no val la pena matxaca molt els caps de setmana,si no anar sortint (si pots) més cops a la setmana encara que sigui amb llum
de focus .No cal molt de temps (1h).
També anar entrenat temps a les rutes habituals,i anar vagant temps poc a poc... I fer un regim personalitzant per un metge.
Ànims i a "por ellos"...!!!

Gerard ha dit...

Em sento identificat, però diria que jo haig de baixar més kilos que tú.
Em solidaritzo amb la teva causa. Diré més intentaré fer-la servir per jo també motivar-me i baixar 4 o kilos.

Edu ha dit...

Pot ajudar-te també reduïr el coeficient de fricció per a tenir una Fr inferior ...per exemple amb unes covertes amb menys dibuix. També per a reduïr la P total pots comprar-te una bici full carbon de 8 kg i poc... el problema és que ambdues opcions són pagant. Ho sento per la dissertació però lo meu també és "deformació professional" !
Salut

Anònim ha dit...

compte amb això de la salut, que ara es veu que fer esforços intensos continuats es perillós, je je je.....

Jordi Marina ha dit...

Paco: Ja he fet el que dius i el que me queda és cosir-me la boca. Cuidaré una temporada l'alimentació a veure que.

Gerard: A veure si baixem pes junts.

Edu: la GIANT portava de serie una d'aquestes rodes que comentes de baixa fricció, però el problema era per frenar a P a les baixades, i no dic res de les patinades al fang

Beni: Si te quedes al sofà pots patir un atac de cor, i si fas esport, arrítmies i coses així... d'alguna cosa s'ha de morir, no?

Nava ha dit...

Neng !!! aquesta es la meva merda que arrosego sempre, si ja se que jo dono mes por i tal i tal, però per aquest esport ja saps, o estas fort i com un fil ferro o a patir. El meu consell seria que no et capfiquis amb això pense primer per que fas aquest esport i fins on arribes, si tens sobre pes, bueno, enfoca el tema millor per la teva salut, però no pateixis per la bicicleta. Et diré que sempre, estiguis o no en forma patiràs a sobre de la bici. Igualment si fa falta ja te esbroncaré que me va el Sado, jejejeje, cuidat.

arnau i xavier ha dit...

Bé amic, no ens coneixem personalment, però dir-te, que qui la segueix, l'aconsegueix...

Salut, btteros

Carles ha dit...

El meu consell és que disfrutis de la bici, de les caminades, de l'esport en general.
Si et capfiques massa amb això del pès arribarà un moment que ja no sabras si surts amb bici perquè t'agrada o per perdre pès.

És la meva opinió.

De totes maneres crec que mig kilo per setmana és molt.

manel marina ha dit...

por fin te podré pegar broncas cuando te vea hacer una excursión a la cocina de la mama.
no voy a tener piedad.
besos.

MAD ha dit...

Hola,

esto quiere decir que nos hemos quedado sin café en nuestra Fleca preferida?
Demasiado duro para resistirlo!!!!!

Quique ha dit...

Hola Jordi, primer de tot molts d'ànims en aquest objectiu que segur que és molt més difícil dels que hem plantejo jo... Està molt bé que pensis en la teva salut però penso que ha de ser el motiu principal per aconseguir-lo i no la bici, ja que com diu en Nava, amb la bici sempre patiràs... De totes formes, retallan-te d'algunes coses (bolleria, sucres, pa, etc.) segur que ho notes sense fer una dieta molt estricta, la fruita després dels menjar també infla per que es fermenta mentres toca digerir-la... hi han tantas coses que fem malament... També pots ajudar-te d'alguns complements que ajuden a cremar donan-te un puntet extra mentres fem esport (L-carnitina) i que venen a herboristeries... Ànim que segur que ho aconsegueixes...

Jordi Marina ha dit...

NAVA: Ni mol menys estic capficat amb això del pes. Només que com tenim un bloc expliquem les nostres inquietuds, objectius, i ara el meu objectiu és baixar uns quilets, que de pas m'aniran be per millorar el rendiment a la bici.

ARNAU i XAVIER: Si que ens coneixem. A la Marxa per parelles a Llagostera vam coincidir uns moments a l'arribada. Gràcies pel suport.

CARLES: Me coneixes poc, però una cosa te diré, m'encanta la bici, be, tot el que comporta la bici: la gent, les xarrades, els nous camins, els nous destins, tot i que de vegades la cosa es posa puta, però per tots!!! 1/2 quilo esta be amb la quantitat que me sobra. je, je!!!

MANEL: Perfecto!!! A ver si te apuntas que a ti también te hace falta.

MAD: Después de gastar 2000 calorías tu crees que ira de un café... eso si, a partir de ahora tendrás ración doble del crusancito que acompaña el café.

QUIQUE: Gràcies pels ànims. El principal motiu és de salut, tot i que tenint un bloc que només parla de bici dons també se li pot donar aquest enfoc... no? De moment estic fent una mica el que dius, reordenant els hàbits i deixar de picar... dilluns veurem el resultat