Petada gansa!!


Distància total: 37,19 km
Desnivell de pujada acumulat: 588 m
Pendent màxima: 13,6%
Índex IBP: 38

Avui amb els del Club anàvem a fer la ruta del Remei. És una ruta molt assequible que comença baixant cap a Sant Feliu pel Carrilet i tornem per camins sense grans pendents ni desnivells importants.

Jo, últimament, surto amb en MAD els dissabtes i els diumenges amb el Club.

Ahir vam fer la part més dura de la que serà la marxa per parelles de Llagostera. Vam fer uns vint i pocs quilometres cosa que me feia pensar que avui no tindria problemes per seguir el ritme dels de sempre... però no... avui he petat com feia temps que no petava!!!

Eren les 9h quan ha començat a arribar gent... avui érem força colla... així que 9 betteros iniciem la ruta enfilant pel carrilet cap a Sant Feliu... de cop parem... algú proposa fer una variant del recorregut previst donant-li una mica més de "chicha" al tema... així que enfilem cap el Pla de Panedes, per després tornar al Carrilet baixant pel GR... a les pujades ja noto que no va be la cosa i que patiré.

Seguim pel Carrilet fins a el Remei... aquí veiem uns maiots amb els colors del Club i els anem a atrapar... és la "Vella Guàrdia" que ha arribat tard a la sortida i han vingut pel Carrilet directes.

Ara ja el grup és d'11 i seguim la ruta prevista... la pujada que ve ara és la més dura del matí, i de seguit he de posar el peu a terra... les cames no tenen força i no puc. La pendent és redueix una mica i provo de tornar a pedalar... al final, a ritme de cargol arribo a dalt, on ens estan esperant tots.

Circulem per un carril bici urbà dintre de Sant Feliu fins al Pavelló... aquí comencem a rodar per un corriols molt maco i divertit... jo vaig l'ultim, ja que no tinc potència per sortir a les corbes... me vaig quedant...

Ja tornant per Ridaura, me vaig quedant i en Pep m'espera... l'Albert torna per veure que passa i me dona unes pastilles de glucosa... no recupero... he menjat, he begut, no se que cony me passa que no puc fer 2 dies seguits forçant la màquina.


Així que els hi dic que me torno pel Carrilet jo sol, que ells continuïn la ruta... en Fernando s'apunta, ja que diu que està patint també i ens separem... baixem cap a Solius per carretera fins a al Carrilet, s'ha apuntat un company del Fernando que te problemes per respirar ja que està molt constipat...

El Carril, una tortura... no puc amb les cames, i vaig seguint la roda d'en Fernando que amablement tira de mi... arriba la pujada i no puc... m'avancen fins hi tot els cargols... m'ofereixen una barreta amb doble cafeïna, però pel que queda passo (gràcies nano).

Arribo a casa fet caldo, amb una suor freda, freda i havent patit de valent...6 comentaris:

MAD ha dit...

Hola tío,
cuando haces estos post me dejas tope preocupado.

Posibilidad a) realmente no te conviene salir dos días seguidos porque el segundo te quedas sin fuerza enseguida y acabas fundido.

Posibilidad b) nuestro nivel es una "piiiiiiib" y no somos capaces de seguir el ritmo de los del club.

No espero arrasarlos pero espero, cuando tenga tiempo para volver a salir con ellos, poder seguir el ritmo con dignidad( como mínimo de alguno de ellos, no de los más máquinas)

Dame feed-back que si no no voy a poder dormir en toda la semana (ja,ja,ja,ja!!)

ESTAMOS ACABAOS, SI NO ES QUE LO HEMOS ESTADO SIEMPRE

Jordi Marina ha dit...

Hola tio.

He estado investigando y se ve que el cortisol es totalmente necesario para poder generar glucogeno y poder aprovechar las grasas como combustible...

Por lo visto, los niveles de cortisol bajan en picado a partir de los 30 minutos de ejercicio...

He notado que cuando salgo dos o tres dias seguidos, mis reservas de glucogeno en el músculo bajan y no recupero por mas que me pongo ciego comiendo... esta semana, saliendo por la noche ha sido un ejemplo.

A principios de diciembre tengo visita con la endocrino, por lo que le pediré consejo a ver si tengo que aumentar la dosis si hago dos dias o más de ejercicio.

Tranqui, estoy bien... hoy no ha sido para tanto!!!

Era facil, facil.

Noe ha dit...

Jordi, puedes que te pongas ciego de comer, pero...Comes lo que tienes que comer?
La mejor manera de rellenar los depositos despues de una ruta, es comer carbohidratos a partir del momento en que llegas de la ruta y hasta los proximos 60minutos, dividiendo la toma en pequeñas dosis (comer un poco, luego otro poco..), porque en ese momento, es cuando el cuerpo está "hambriento" y aprovecha todo el carbohidrato ingerido para rellenar los depositos.
Tambien es recomendable comer proteina para ayudar a recuperar, una tortilla es muy buena opcion ya que la proteina de la clara de huevo es muy buena, tambien puedes optar por yogures.
Evita las bollerias. No te aportan casi nada bueno.
A recuperar.
Un saludo.

Jordi Marina ha dit...

Hola Noe,

Si, hago más o menos lo que tu dices, el problema creo que es otro.

Hace un poco más de un año, me diagnosticaron la enfermedad de Adison, es decir, una insuficiencia de las glándulas suprarrenales... mi cuerpo no genera cortisona y por tanto tengo que tomarla sintética... y en dosis fijas... el organismo regula el cotisol según al estrés que se le somete al cuerpo, por lo que si la dosis es fija y insuficiente, el organismo no puede generar los glúcidos para reponer las reservas de los músculos y destruye estos...

Eso al menos es lo que he entendido del libro que he leído esta tarde...

Lo pasé muy mal en el camino de Santiago con 10 etapas seguidas... y esta semana con más de 5 salidas, pues también...

Iremos haciendo pruebas, siempre con el asesoramiento de mi endocrinóloga...

Gracias por el consejo.

Noe ha dit...

Ahh, pues vale.
De carreras por etapas entonces ni hablamos ehh, jejeje
Venga, ánimo que tu puedes.
Un abrazo

Jordi Marina ha dit...

Gracias.

A ver si le cogemos el truquillo a esto!!!