Llagostera - Pla de Penedes - Torre dels Moros - La Cabra Penjada - Can Bota - Poblat ibèric de Puig del Castell - Cassà de la Selva - Llagostera

Distància total: 34,08 km
Desnivell de pujada acumulat: 470,57 m
Desnivell de baixada acumulat: 471,49 m

Índex IBP: 35,23

Torna el calendari del Club BTT Llagostera. Avui toca ruta sencilleta i amb caire cultural.





Quedem com sempre al pavelló d'esports. Avui per ser la primera sortida de la temporada hi ha molta gent (16 betteros).

Així que enfilem pel carril bici en sentit a Sant Feliu, que deixarem de seguida per anar cap a la urbanització els Escuts passant pel cantó de Can Roig. Aquí baixem borejant la urbanització en un descens sempre divertit, encara que suau.

Seguim el track fins arrivar a la Torre dels Moros, situada al Bosc de la casa nova d'en Llorenç, on en Pep ens fa una excelent explicació del que realment és. Si voleu mes informació vegeu el post del dia 28 de febrer

En Pep explicant de que va la cosa



Després de veure tanta colla en aquest indret amb tanta historia, tornem a fer camí cap a Cal Soldat, on agafarem el camí que porta al Tossal de Can Bota.

Anem fent reagrupaments, ja que som molta colla...

Així que esperem a tots a Can Bota de Verneda, i enflem cap a Mas Bassets, però ens desviem abans per anar al Puig dels Castell, on hi ha el Poblat Iberic del Puig del Castell. L'indret és meravallos, ja que el camí paralel a la riera, ple de vegetació, convida a disfrutar del paissatge, al arrivar al Puig, forta pujada que crec que ningú es capaç de pujar muntat.

Reagrupament, i pugem a peu fins el poblat Iberic, aquí es fan bromes respecte el motiu per que li diuen el Puig del Castell... els mes agosserats expliquen que li diuen així per les pareds de pedra que queden del poblat, que igual es confonen amb la formació de la muralla d'un castell.

Poblat Iberica de Puig del Castell


Després de riure una mica. Tornem a muntar en bici cap a Can Bassets per una baixada espectacular amb uns salts impressionants.

Un cop a la pista seguim borejant la Can Mercader, Can Jan del Pla, Can Torrella, fins arrivar a Mas Cubell.

Aquí creuem la carretera, en direcció el carril bici.

Agafem el carril bici, però el deixarem de seguit, en direcció Esclet, i posteriorment a Can Gelabert. Un cop a la carretera de Caldes tornem a fer un reagrupament, i agafem el trencant de Mas Caldes, per passar davant del Mas Andreu, on tornarem aprop de la carretera de Caldes.

Aquí agafem el camí cap a Can Gascons fins a Can Siu (Urb La Canyera) on farem un nou reagrupament, i es que els quilometres comencen a desgastar a alguns.

Ja aquí en grup seguim per la pista fins creuar la carretera de Tossa, i cap a Can Cassoles per fer la típica tapeta de morro i la cerveceta fresqueta.

Per desgràcia no hi havia morro, pero la cerveceta estava de collons.

Els que queden per fer la cerveceta

Propera sortida del Club: 15 de març - Llagostera - Carril bici fins al Remei - Sant Feliu - Càmping Santa Cristina - Golf - Solius - Mas Patxot - Llagostera.

Be Pere, promesa complerta. ;-)




1 comentari:

Anònim ha dit...

Excel.lent cronica. Ets un crak.

Pere