Canviant les pastilles de fre de l'Avid Juicy 7



Materials necessaris:

1 joc de pastilles compatibles amb la pinça (uns 20 €)


Eines necessàries:
1 Tornavís
1 Alicates
Claus allen

Procediment:

1. Desmuntar la roda. Canviar de marxa fins posar el pinyó petit i extreure la roda

2. Obrir les pinces. Les pinces de l'Avid Juicy 7 son autoajustables amb el desgast, per la qual cosa s'han d'obrir per tal d'encabir les noves pastilles amb el gruix sense desgast. Introduïm un tornavís pla entre les dues pastilles gastades i balancegem amb molta cura dins que els pistons s'obrin completament.

Les pastilles gastades, es pot apreciar com el pistó està tancat... s'ha d'obrir amb les pastilles col·locades per no fer-lo malve

Amb un tornavís anem pressionant cap els cantons per obrir els pistons

Pistons oberts... ja podem treure les pastilles gastades

3. Treure les pastilles gastades. Amb la llengüeta que te tirem una de les pastilles cap a l'interior de la pinça, amb això es desenganxarà de la placa del darrera. Estirem i sortirà. Repetim l'operació per l'altre pastilla. El clip pot quedar a l'interior de la pinça, i el traurem amb l'ajuda d'un tornavís.

Pastilles gastades... s'ha de revisar periòdicament, ja que aquí es pot comprovar que no s'han desgastat uniformement... si no fos pel soroll que fan podia haver fet malve el disc.

4. Col·locar les noves pastilles. Les enfrontem en la posició que han d'anar situades, i coloquem el clip interior entre elles. Introduïm les pastilles a la pinça com si fosin una sola unitat fin que sentim un lleuger clip. Ja són colocades.

Pastilles noves col·locades.

5. Muntar la roda. Comprovar que el disc passa sense forçar les pastilles. Ajustar si s'escau.

6. Rodar una mica per tal de fer el rodatge. Al principi no frenen res.

NOTA: S'han canvia les pastilles del darrera i han durat uns 1.700 km